Θεραπευτική μάλαξη με μόξα

Η μόξα είναι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική για τη θεραπεία και πρόληψη των ασθενειών μέσω της εφαρμογής θερμότητας σε ορισμένα σημεία και περιοχές του ανθρώπινου σώματος. Η θερμότητα αυτή παράγεται από καιόμενα βότανα σε μορφή πούρου. Η θερμότητα ελευθερώνει τη ροή της ζωτικής ενέργειας, ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους, από τα συμπτώματα γρίπης και κρυολογήματος, από φλεγμονές , τυμπανισμούς , στομαχικές διαταραχές , αποτοξινώνει κι ενισχύει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, ανακουφίζει από δυσάρεστες κι επώδυνες δυσμηνορροιακές καταστάσεις, και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ηρεμεί και χαλαρώνει το έμβρυο.

Η εφαρμογή της μόξα γίνεται με διάφορους τρόπους ανάλογα με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Είναι απλή και ανώδυνη διαδικασία.

Υπάρχουν δύο ειδών θεραπείας με μόξα: Η άμεση και η έμμεση.

Στην άμεση, τοποθετούμε τη μόξα σε σχήμα κώνου πάνω από ένα σημείο βελονισμού και την καίμε. Ο ασθενής θα βιώσει μία ευχάριστη αίσθηση ζέστης η οποία διεισδύει βαθιά στο δέρμα.

Στην έμμεση, η οποία είναι και η πιο δημοφιλής, ο θεραπευτής ανάβει τo ειδικό stick το οποίο έχει το σχήμα και μέγεθος περίπου ενός πούρου, το οποίο και κρατά κοντά στην περιοχή του βελονιστικού σημείου.

Μία δεύτερη έμμεση εφαρμογή είναι η τοποθέτηση της μοξας στην άκρη μίας βελόνας η οποία έχει τοποθετηθεί στο σώμα του θεραπευόμενου, δημιουργώντας και σε αυτή την περίπτωση θερμότητα στο σημείο και τη γύρω περιοχή.

Διάρκεια

60 Λεπτά

Κατηγορία

Μάλαξη

Περισότερες Πληροφορίες

Η θεραπεία με μόξα είναι μια τεχνική της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής η οποία περιλαμβάνει την καύση του φυτού αρτεμισία, ένα μικρό, σπογγώδες βότανο. Ο σκοπός της θεραπείας με μόξα, όπως με τις περισσότερες μορφές της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, είναι η ενίσχυση της ροής του αίματος αλλά και η διέγερση της ροή της ενέργειας . Υπάρχουν δύο ειδών μόξα που κυκλοφορούν. Η μία είναι σε μορφή stick και η άλλη μορφή είναι αυτή της σκόνης. Ανάλογα τη θεραπεία που θα κρίνει ο θεραπευτής ότι πρέπει να ακολουθήσει, χρησιμοποιείται είτε για να θερμάνει ορισμένα βελονιστικά σημεία πάνω στο σώμα σε περιπτώσεις όπως αποβολή κρύου – υγρασίας, είτε σε σημεία στα οποία δεν μπορεί να γίνει εισαγωγή βελόνας. Πιο αναλυτικά η θεραπεία με μόξα (θερμοθεραπεία) θερμαίνει τους μεσημβρινούς, εξισορροπεί την κυκλοφορία ενέργειας και αίματος, δυναμώνει λειτουργίες οργάνων που είναι πηγές ενέργειας του σώματος όπως νεφρά και σπλήνας.