Ταϊλανδέζικα θεραπευτικά σημεία (Thai acupressure)

Τα ταϊλανδέζικα θεραπευτικά σημεία ή σημεία πυροδότησης του πόνου είναι ένα υπερευαίσθητο σημείο στον μυ, το οποίο χαρακτηρίζεται σαν ενεργό όταν είναι επώδυνο στην πίεση ή αντανακλά τον πόνο σε κάποια περιοχή του σώματος μακριά από αυτό, ενώ περιορίζει την κινητικότητα της περιοχής και ελαττώνει την μυϊκή ισχύ.

Ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης των ταϊλανδέζικων θεραπευτικών σημείων είναι η εφαρμογή θεραπευτικής μάλαξης που περιλαμβάνει βαθιές πιέσεις. Είναι ιδανική για ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς, χρόνιους πόνους και ενοχλήσεις λόγω έντονης σωματικής άσκησης.

Διάρκεια

30 Λεπτά

Κατηγορία

Μάλαξη

Περισότερες Πληροφορίες

Το Thai acupressure είναι μια παραδοσιακή τεχνική, και εφαρμόζεται αποκλειστικά στην Βόρεια Ταϊλάνδη. Ουσιαστικά, κατάγεται από την ιατρική του Βασιλείου Lanna (1292-1775 μ.Χ.) και έχει τις ρίζες του σε αρχαίες, σαμανικές παραδόσεις. Βασίζεται σε πιέσεις σε σημεία "sen" που είναι οι ενεργειακές γραμμές όλου του σώματος. Είναι πανάρχαια τεχνική από την βόρεια Ταιλάνδη και χρησιμοποιείται πάνω απο 5.000 χρόνια. Συγκεκριμένα είναι συνδυασμός acupressure (ειδικές πιέσεις με τα δάχτυλα στα ρεφλεξολογικά σημεία- ενεργειακές γραμμές του σώματος) μαζί με την βαθιά ενεργειακή πίεση που ενισχύει το αποτέλεσμα της θεραπείας.