Η τεχνική της αθλητικής μάλαξης είναι ένα είδος θεραπείας που είναι σχεδιασμένη τόσο για αθλητές όσο και για άτομα με αυξημένη φυσική δραστηριότητα να ανακουφιστούν από το στρες και την ένταση που δημιουργείται στους μυς του σώματος, έπειτα από έντονη σωματική άσκηση.

Η  αθλητική μάλαξη βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή των λεμφικών υγρών, μειώνει τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση, βοηθά την αποβολή των άχρηστων μεταβολικών προϊόντων και του γαλακτικού οξέος, διεγείρει τις νευρικές απολήξεις, αυξάνει ή μειώνει ανάλογα το μυϊκό τόνο, επαναδομεί τους τραυματισμένους ιστούς και βοηθά την ψυχολογική προετοιμασία του αθλητή.

Η  αθλητική μάλαξη συνίσταται:

  • Πριν από κάποια συγκεκριμένη φυσική δραστηριότητα για την προετοιμασία κυρίως των μελών του σώματος που εμπλέκονται σε αυτή και τη μεγιστοποίηση της επίδοσης.
  • Μετά από κάποια συγκεκριμένη φυσική δραστηριότητα (1 με 2 ώρες), ως η καλύτερη μέθοδος αποθεραπείας και επαναφοράς της λειτουργίας των ιστών σε φυσιολογικά επίπεδα.
  • Κατά τη διάρκεια της περιόδου προετοιμασίας-προπόνησης για την αύξηση της σωματικής αντοχής, την ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους και την αποφυγή τραυματισμών.

Διάρκεια

60 Λεπτά

Κατηγορία

Μάλαξη

Περισότερες Πληροφορίες

Εστιάζεται στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση των πιο συχνών προβλημάτων (συνήθως στα άνω η τα κάτω άκρα) που προκύπτουν από την άθληση καθώς επίσης βοηθά στην συντήρηση και προετοιμασία του σώματος ώστε να αποδώσει το μέγιστο όταν χρειαστεί. Δεχόμενοι μασάζ σε συνδυασμό με διατάσεις , αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την ελαστικότητα των μυών με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμών και να αυξάνεται η δύναμη και αντοχή μας. Επίσης βοηθά στο να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνειδητότητα του σώματος μας και της κατάστασής του σε σχέση με το περιβάλλον κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την επίτευξη της μέγιστης αποδοτικότητας την ώρα της άθλησης. Το μασάζ μετά τον αγώνα η την άθληση βοηθά στην γρήγορη επαναφορά του σώματος στην φυσιολογική του κατάσταση, μειώνει τα συμπτώματα πόνου η "πιασίματος" από την υπερβολική άσκηση, διευκολύνει τον μεταβολισμό και καθαρίζει τους μυς από γαλακτικό οξύ και άλλα απόβλητα.