Ηχοθεραπεία και Ηχομασάζ

ΗΧΟΜΑΣΑΖ:

To ηχομασάζ κατά Peter Hess είναι η μέθοδος η οποία βασίζεται στην αρχή του συντονισμού. Σύμφωνα με αυτή την αρχή συντονίζονται τα όργανα και ενεργειακά κέντρα του σώματος με τον ήχο και επανέρχονται στην αρχική τους υγιή κατάσταση. Με το ηχομασάζ το άτομο οδηγείται σε βαθιά χαλάρωση και εξισορρόπηση της ενέργειας του αφού ο ήχος έχει τη δυνατότητα να παρακάμπτει το νου, να φτάνει ακόμα και σε κυτταρικό επίπεδο και έτσι να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες αυτοθεραπείας του.

ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Ηχοθεραπεία κατά Peter Hess είναι η μέθοδος η οποία βοηθάει το άτομο να αποκτήσει επίγνωση του εσωτερικού του γίγνεσθαι, να αγαπήσει τον εαυτό του ξεπερνώντας τα περιοριστικά του πιστεύω και τις φοβίες αλλά και να ανακαλύψει ξανά τις δυνατότητες του για εξέλιξη. Με κατάλληλες πρακτικές ο δέκτης αφυπνίζει τη δημιουργική του ικανότητα, την ανάγκη του για προσωπική ανάπτυξη, την προθυμία να συναντήσει το καινούργιο. Αυξάνεται το θάρρος, η αυτοεκτίμηση του, και επανακτάται η χαρά της ζωής.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΕΩΝ:

Αποτελεί μια μέθοδο διαλεκτικής συμβουλευτικής, η οποία εισάγει τον άνθρωπο σε μια υπνοθεραπευτική κατάσταση μέσα στην οποία αναζητούνται πιθανές λύσεις των προβλημάτων του

ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ:

Αποτελεί ψυχαναλυτικό όρο που χρησιμοποιείται και στην ηχοθεραπεία προκειμένου να βοηθήσει τον δέκτη να αποκτήσει αυτό το θετικό συναίσθημα-εμπειρία που πηγάζει από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας ως προς τον εαυτό μας ,τα άτομα και το περιβάλλον

ΤΑΞΙΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ:

Αποτελούν την μέθοδο μέσω της οποίας ο δέκτης αφήνει την καθημερινότητα για κάποιο διάστημα για να καταργήσει τα σύνορα μεταξύ συνειδητού και ασυνειδήτου. Στοχεύουν στην χαλάρωση και στην πρόσβαση στο δικό μας αχρησιμοποίητο δυναμικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικά για την προώθηση της μάθησης ή την επίλυση προβλημάτων.

ΗΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ:

Αποτελεί μέθοδο μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η προσωπική ανάπτυξη του δέκτη. Είναι προσανατολισμένη στα εφόδια του ατόμου και χρησιμοποιεί τα προσωπικά του αποθέματα ώστε να πετύχει τον στόχο.