Μάλαξη με Μόξα

Θεραπευτική μάλαξη με μόξα

Η μόξα είναι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική για τη θεραπεία και πρόληψη των ασθενειών μέσω της εφαρμογής θερμότητας σε ορισμένα σημεία και περιοχές του ανθρώπινου σώματος. Η θερμότητα αυτή παράγεται από καιόμενα βότανα σε μορφή πούρου. Η θερμότητα ελευθερώνει τη ροή της ζωτικής ενέργειας, ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους, από τα συμπτώματα γρίπης και κρυολογήματος, από φλεγμονές , τυμπανισμούς , στομαχικές διαταραχές , αποτοξινώνει κι ενισχύει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, ανακουφίζει από δυσάρεστες κι επώδυνες δυσμηνορροιακές καταστάσεις, και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ηρεμεί και χαλαρώνει το έμβρυο.

Η εφαρμογή της μόξα γίνεται με διάφορους τρόπους ανάλογα με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Είναι απλή και ανώδυνη διαδικασία.

Υπάρχουν δύο ειδών θεραπείας με μόξα: Η άμεση και η έμμεση.

Στην άμεση, τοποθετούμε τη μόξα σε σχήμα κώνου πάνω από ένα σημείο βελονισμού και την καίμε. Ο ασθενής θα βιώσει μία ευχάριστη αίσθηση ζέστης η οποία διεισδύει βαθιά στο δέρμα.

Στην έμμεση, η οποία είναι και η πιο δημοφιλής, ο θεραπευτής ανάβει τo ειδικό stick το οποίο έχει το σχήμα και μέγεθος περίπου ενός πούρου, το οποίο και κρατά κοντά στην περιοχή του βελονιστικού σημείου.

Μία δεύτερη έμμεση εφαρμογή είναι η τοποθέτηση της μοξας στην άκρη μίας βελόνας η οποία έχει τοποθετηθεί στο σώμα του θεραπευόμενου, δημιουργώντας και σε αυτή την περίπτωση θερμότητα στο σημείο και τη γύρω περιοχή.

Διάρκεια

60 Λεπτά

Κατηγορία

Μάλαξη

Περισότερες Πληροφορίες

Η θεραπεία με μόξα είναι μια τεχνική της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής η οποία περιλαμβάνει την καύση του φυτού αρτεμισία, ένα μικρό, σπογγώδες βότανο. Ο σκοπός της θεραπείας με μόξα, όπως με τις περισσότερες μορφές της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, είναι η ενίσχυση της ροής του αίματος αλλά και η διέγερση της ροή της ενέργειας . Υπάρχουν δύο ειδών μόξα που κυκλοφορούν. Η μία είναι σε μορφή stick και η άλλη μορφή είναι αυτή της σκόνης. Ανάλογα τη θεραπεία που θα κρίνει ο θεραπευτής ότι πρέπει να ακολουθήσει, χρησιμοποιείται είτε για να θερμάνει ορισμένα βελονιστικά σημεία πάνω στο σώμα σε περιπτώσεις όπως αποβολή κρύου – υγρασίας, είτε σε σημεία στα οποία δεν μπορεί να γίνει εισαγωγή βελόνας. Πιο αναλυτικά η θεραπεία με μόξα (θερμοθεραπεία) θερμαίνει τους μεσημβρινούς, εξισορροπεί την κυκλοφορία ενέργειας και αίματος, δυναμώνει λειτουργίες οργάνων που είναι πηγές ενέργειας του σώματος όπως νεφρά και σπλήνας.

Περισσότερες Υπηρεσίες

Μπορείτε να ανανεώσετε τον εαυτό σας μέσα από εξειδικευμένες μοναδικές συνεδρίες που μπορούν συνδιαστικά να σας βοηθήσουν σωματικά, ψυχολογικά, πνευματικά. Μέσα από διάφορους τύπους ειδικής χειρομάλαξης ή και ηχομασάζ μπορείτε να έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Loading…
 • Ηχοπαιδαγωγική

  Η Ηχοπαιδαγωγική κατά Peter Hess είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα σύστημα πολύμορφων προσεγγίσεων του παιδιού μέσω ηχητικών ακουσμάτων με γκονγκ, ηχογαβάθες (μεταλλικά ιδιόφωνα ), ταξίδια φαντασίας και παιχνίδια, τα οποία δημιουργούν μια αρμονική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Η ηχοπαιδαγωγική βοηθάει στην πρόληψη του άγχους και όξυνση των αισθήσεων. Προωθεί τη λεκτική και μη λεκτική ικανότητα επικοινωνίας και […]

 • Ταϊλανδέζικη Μάλαξη

  H Ολιστική Ταϊλανδέζικη Μάλαξη (Βόρειας και Νότιας Ταϊλάνδης) έχει τις ρίζες του στις αρχές της Ταϊλανδέζικης  Μάλαξης και στην ινδική φιλοσοφία της γιόγκα. Χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό τεχνικών όπως διατάσεις, πιέσεις και μαλάξεις στα βελονιστικά και ρεφλεξολογικά σημεία, στα ενεργειακά κέντρα και κανάλια Sen. Οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας τις παλάμες, τους αντίχειρες, τους πήχεις, τους […]

 • Λεμφικό Προσώπου

  Το Λεμφικό Μασάζ Προσώπου είναι ένα φυσικό lifting προσώπου. Καταπραΰνει τα οιδήματα, διευκολύνει τη λεμφική ροή και αποτοξινώνει. Βοηθάει στην χαλάρωση του προσώπου και του λαιμού, ανακουφίζει από την ένταση, μειώνει το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών, βοηθάει να μειωθούν οι ρυτίδες και οι μαύροι κύκλοι, διατηρεί το δέρμα, λαμπερό, ζωντανό, και υγιές, εμποδίζει την […]

 • Ηχομάλαξη Προσώπου

  Χαλαρωτική μάλαξη που γίνεται με ειδική ηχογαβάθα, χρησιμοποιώντας τις γραμμές της λέμφου όπου με ειδικό τρόπο κρούσης πετυχαίνουμε την πλήρη χαλάρωση, αναζωογόνηση και ευεξία. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα  και το άτομο αισθάνεται σαν να έχει κάνει ένα φυσικό lifting προσώπου.

 • Επιθέματα Βοτάνων

  Ταϊλανδέζικα επιθέματα βοτάνων Τα επιθέματα αποτελούνται από ένα συνδυασμό θεραπευτικών βοτάνων τα οποία τοποθετούνται σε πουγκιά. Αυτά τα πουγκιά θερμαίνονται στον ατμό και εφαρμόζονται απευθείας στο σώμα. Ανακουφίζουν τούς πονεμένους μυς, ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος, αναζωογονούν το δέρμα και αποβάλλουν τις τοξίνες από το σώμα λόγω της θερμότητας που δημιουργείται.

 • Ηχομάλαξη

  Αποτελεί μέθοδο χαλάρωσης μέσω του ήχου και της δόνησης. Ο ειδικός χρησιμοποιεί ηχητικά κύμβαλα, τις λεγόμενες ηχογαβάθες,  σε συγκεκριμένα σημεία πάνω στο σώμα, με ειδικό επικρουστήρα χτυπά τις ηχογαβάθες επιδέξια ελέγχοντας τη δύναμη που ασκεί. Οι δονήσεις που προκαλούνται βοηθούν στο να ενεργοποιηθεί η αδρανής ενέργεια, ο ήχος απορροφάται από το σώμα, διαχέεται και υπενθυμίζει […]